Wie is Sensie Theo

Hallo ik ben Sensei Theo Jorna. Ik ben op het moment van schrijven 44 jaar oud.
Ik ben in het bezit van de derde dan. Dat wil zeggen dat ik voor de derde keer een zwarte band heb gehaald. En op het moment ben ik bezig met de vierde dan.

Vanaf mijn elfde jaar ben ik al actief met karate-do.
De basis van mijn karate heb ik gelegd bij sportschool Raymond Snel, waar ik ben getraind door shihan Raymond Snel en bij karate school Renshi Ryu waar ik ben getraind door shihan Hendry Thamrin.
Bij beide shihans ben ik getraind in de karate stijl Kyukushinkai. Dit is een stijl die zich kenmerkt als uiterst extreem karate. In deze harde vorm van karate waarvan Matsutatsu Oyama de grondlegger is heb ik de zwarte band behaald, waarmee ik mijn basis voor het karate heb gelegd en heb voltooid.
In deze stijl ben ik zeer actief geweest op wedstrijdgebied in de vorm van Kumite.
Hiermee heb ik ook vele prijzen mogen behalen, waardoor ik me een keer Nationaal kampioen mocht noemen en twee maal derde van Nederland.
Met dit te benoemen wil ik zeker niet de indruk wekken dat je alleen maar een goede karateka of sensei kan zijn als je prijzen hebt behaald: ik denk eerder nog dat het tegendeel waar is dat de beste karatekas en senseis die zijn die zich niet hoeven te bewijzen. Voor mij is dit juist ook om te laten zien dat ik karate van twee kanten heb beoefend en dat dit mij ook heeft gevormd van hoe ik nu tegen het beoefenen van karate aankijk.

Dat ik mijn basis heb mogen leggen bij twee shihans zie ik als een groot positief voordeel, omdat ik het karate van twee kanten heb mogen ervaren.
Waarbij de ene kant heel strikt, gedisciplineerd en wedstrijdgericht was en hiermee een veel individueler karakter had. En aan de andere kant wat soepeler, flexibelere en meer gericht op het elkaar beter maken en het vormen van het karate zoals het bij jou past en hiermee een veel meer groeps- of teamkarakter heeft. Hierdoor ben ik in staat om het karate van beide kanten te benaderen en hiermee mijn lessen te versterken.

De overgang van verschillende sportscholen, waaronder karate school Renshi Ryu en Sportschool Raymond Snel naar de karate stijl Shito Ryu heeft mij doen besluiten om in hier in mee te gaan. Deze stijl van het karate dat veel natuurlijkere bewegingen in zich heeft benaderd volgens mij het Karate-do zoals het in de oorsprong ook is bedoeld.

Karate betekent in het Japans letterlijk lege (Kara) hand (Te). Deze naam is ontstaan doordat Karate oorspronkelijk een vorm van zelfverdediging was, die werd beoefend zonder wapens

Neem direct
contact op! 

De term ‘do’ staat voor ‘de weg’. Dit symboliseert de weg die de karateka moet doorlopen om zijn/haar doel te bereiken, het trainen en ontwikkelen van vaardigheden en de ontwikkelingen op mentaal vlak

Contact

Adres
postcode
plaats

telefoon
email

nog iets…

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud

Social media

Blijf op de hoogte

© Jorna scholing & coaching