Weerbaarheidstraining 

Deze Karate-do weerbaarheidstraining is gestoeld op de ‘Rots & Water’ training.

We werken aan:

zelfvertrouwen, omgaan met emoties, respect, beheersing, overzicht, presenteren, samenwerken, omgaan met grenzen, doorzetten, rust, kracht en focus en sociale vaardigheden en assertiviteit vanuit de Japanse etiquette.

Jorna Scholing & Coaching heeft deze weerbaarheidstraining ontwikkeld. Hij is gebaseerd op het karate-do waar de welbekende ‘Rots & water’ trainingen van zijn afgeleid en op de ‘Reis van de held’ training van Menno Tuik, bekend van het boek het ‘Mut er Ut’.

Voor wie?

Door de bundeling van krachten is deze training een hele goede basis voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen, pubers en volwassenen.

Deze training is zowel voor jongens als voor meisjes.

Deze lessen zijn uitermate geschikt voor:

  • Iedereen die wil leren om beter voor zich zelf op te komen
  • Het verkrijgen van een dosis zelfvertrouwen
  • Het werken aan o.a.: vertrouwen, eigenwaarde, omgaan met probleem- en pestgedrag
  • Om gedragsproblemen en motivatieproblemen aan te pakken
  • Positief gedrag te stimuleren
  • Om leerprestaties te verbeteren
  • Voor scholen als preventief middel om school-gerelateerde problemen aan te pakken zoals bijvoorbeeld stress bij jongeren etc.

 

Wat?

Tijdens deze trainingen werken we aan de volgende thema’s:

zelfvertrouwen, omgaan met emoties, respect, beheersing, overzicht, presenteren, samenwerken, omgaan met grenzen, doorzetten, rust, kracht en focus en sociale vaardigheden en assertiviteit vanuit de Japanse etiquette.

Bij alle thema’s leer je hoe je deze vaardigheden in de praktijk kan gebruiken.

Doordat je bekend raakt met de normen en waarden van de Japanse cultuur, verandert je mindset en ga je positiever denken.

Hoe?

Belangrijk bij deze training is het uitgangspunt dat de lessen leuk moeten zijn, zodat de deelnemers in een positief groeiende mindset komen.

De lessen worden stapje voor stapje opgebouwd vanuit een veilig leerklimaat om vervolgens van daaruit te werken aan de thema’s en doelen.

Om een ieder de juiste aandacht te kunnen geven, bieden we de training aan in kleine groepjes. Bij de indeling wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de leeftijden en een juiste mix van jongens en meisjes.

Om de drempel voor het starten zo laag mogelijk te houden, is het mogelijk dat de ouders de eerste les meetrainen.

Om zo goed mogelijk te aarden, trainen we blootsvoets. Houd er ook rekening mee dat er tijdens de lessen fysiek contact wordt gemaakt.

Om ervoor te zorgen dat de deelnemers met hun eigen leerproces centraal staan, is er ook ruimte voor input vanuit de deelnemers zelf. Dit wordt zelfs aangemoedigd.

Van tevoren stemmen we af in een (gratis) intakegesprek.

Contact
opnemen
met Theo 

‘Binnen de juiste grenzen kun je vrij zijn’, Theo Jorna

Contact

Van Beverwijckstraat 43,
8921VD
Leeuwarden

06 430 355 99

info@jornascholingencoaching.nl

Bij Jorna Scholing & Coaching werken we vanuit een positieve benadering, waarbij het eigen leerproces van de kandidaat voorop staat!

Aangesloten bij:

© Jorna scholing & coaching